Bouwkundig versterken
7 april 2016

tweet verstuurd

Een tweet verstuurd met de daarin de opmerking dat er nog steeds geen rapport bouwkundig versterken is. Op 9 december j.l. is er een inspectie geweest en het maken van een rapport zou circa 3 maanden duren. Begin maart had er dus een rapport kunnen zijn. Maar tot op heden nog niets. Ook geen bericht van het CVW dat het enigszins vertraagd is.
19 maart 2016

Informatiebijeenkomst Nationaal Coordinator Groningen

Vandaag een informatiebijeenkomst bijgewoond als start van het programma bouwkundig versterken in het kerngebied. Op zich een goed verhaal van Hans Alders, maar hoe gaat men dit omzetten in een daadkrachtig optreden? Er zijn nog vele hobbels te nemen voordat men het vertrouwen van de Groninger terug heeft. Er is teveel gebeurd. Ook mijn recente ervaringen zijn uitermate slecht. Hoe kan het overigens dat pas nu gestart wordt met het programma bouwkundig versterken, terwijl bij mij al begin december een uitgebreide inspectie heeft plaatsgevonden. Kortom, een mooi uitdaging voor Hans Alders c.s.
9 december 2015

inspectie woning

na een aantal keren een mail gestuurd te hebben met de vraag wanneer de aanvullende inspectie plaats vindt, wordt eindelijk een afspraak gemaakt voor een inspectie op 9 december. Een team van 3 personen komt inspecteren, waaronder een constructeur en iemand die kennis van zaken heeft van monumenten. Aangeven wordt dat het drie maanden duurt voordat er een advies ligt. Overigens hoorden we van het inspectieteam dat het niet de gewoonte is dat eigenaars zelf deze rapporten ontvangen. Merkwaardig. We wachten af.
18 maart 2015

rapport ontvangen

Binnen een week heeft een koerier het rapport gebracht. Het rapport blijkt al op 8 oktober klaar te zijn (versie 6.0). Conclusie is dat er een aanvullende inspectie moet plaats vinden. Sinds het ontvangen is het weer een tijdje stil.......
12 maart 2015

tweet verstuurd

sinds de straatinspectie niets meer gehoord. Ik heb inmiddels een paar mails gestuurd met het verzoek om meer informatie. Aangegeven dat wij ons zorgen maken om enkele onderdelen van het huis. Op de mails geen enkele reactie gehoord. Daarom een tweet de wereld ingestuurd met de opmerking dat ik nog steeds geen reactie heb ontvangen. Nu van twee kanten een reactie: van zowel de NAM als van het CVW. Excuses en de toezegging dat het rapport van de straatinspectie zou worden toegestuurd.
9 september 2014

straat inspectie

rond deze tijd is er in ons dorp (in het kerngebied) een straat inspectie. Volgens de NAM zouden we op korte termijn bericht ontvangen wat de conclusie van deze inspectie zou zijn. Het kan leiden tot een uitgebreidere inspectie van (onderdelen van) de woning.
16 augustus 2012

aardbeving 3.8 in Huizinge

de krachtigste aardbeving tot nu toe in de provincie Groningen. Hiermee veranderde de sfeer in de provincie.

silhouet rentenierswoning

Onze woonboerderij is een Rijksmonument in het kerngebied van de bevingen.  Vanuit onze woonkamer zien wij de kerktoren van Loppersum, hemelsbreed bijna vier kilometer.  Maar wij wonen hier schitterend en hebben het prima naar onze zin. Weg uit het aardbevingsgebied? Zeker niet......! Tenzij het een continue strijd gaat worden met allerhande instanties. En daar begint het nu toch wel op te lijken.

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 190 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.