aardbeving

5 items tagged "aardbeving"

 • Conflict over versterkingsopgave Groningen

  De versterkingsopgave in Groningen is mogelijk toch veel groter dan gedacht. Deskundigen die in opdracht van minister Kamp aan een norm voor aardbevingsbestendig bouwen werken, twijfelen sterk aan de laatste kaart van het KNMI waarop de seismische dreiging staat aangegeven.

 • Directeur Centrum Veilig Wonen: “De boel stagneert”

  Minister Kamp, Hans Alders, de NAM en de Tweede Kamer moeten snel duidelijkheid scheppen over de versterkingsoperatie in Groningen. Die oproep doet Jan Emmo Hut, directeur van het Centrum Veilig Wonen (CVW). “De boel stagneert.”

  Hut moet met het CVW namens de NAM woningen en gebouwen in de regio Groningen veiliger te maken. Daarnaast bepaalt hij de hoogte van de schadebedragen en wijst hij erkende aannemers aan. Er is één maar. Het CVW is een uitvoeringsinstantie. Dat maakt het werk lastig. Vooral omdat de regels voortdurend wijzigen.

 • Kleijer: Stijgende bouwkosten? Sneu voor de NAM

  “Het lijkt er op dat de commissie Meijdam Russisch roulette speelt met de mensen in het gebied”, reageert Dick Kleijer, secretaris van de Groningen Bodem Beweging, op de discussies die louter achter de schermen plaatsvinden.

 • Korset houdt monument overeind

  Bodeminjectie, een betonkorset, aardbevingsrubbers en eventueel groutankers. Dat zijn de ingrediënten waarmee architectuurhistoricus en bouwkundige Theo Elsing monumentale gebouwen in Groningen wil voorbereiden op zwaardere aardbevingen.

 • Uitbreiding opkoopregeling Gronings aardbevingsgebied

  De opkoopregeling in het Groningse aardbevingsgebied moet worden uitgebreid, zodat deze gaat gelden voor iedereen die zijn woning niet binnen een redelijke termijn voor een redelijke prijs kan verkopen.

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 114 gasten en geen leden online