bouw

8 items tagged "bouw"

 • Bouwbedrijf Mourik legt claim bij BSB Staalbouw neer

  Bouwbedrijf Mourik legt de aansprakelijkheidsclaim van de gemeente Alphen aan den Rijn neer bij BSB Staalbouw. Dat zei donderdag een woordvoerder van Mourik.

 • Dura Vermeer kiest open BIM-standaarden

  Dura Vermeer heeft één BIM-werkwijze geïntroduceerd, gebaseerd op landelijke en internationale open standaarden. Alle projecten die de bouwer vanaf nu oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in het Bouw Informatie Model.

 • Iedereen heeft zijn rol als het gaat om veilig bouwen

  “Twee maanden na het ongeval in Alphen voelt Jaap Kruijt geen behoefte om naar anderen te wijzen. Of hij de oorzaak al weet? “Wist ik het maar. Dat de onderzoeksraad er zo lang over doet, zegt genoeg.” Dat het hijsdrama impact heeft op zijn bedrijf mag duidelijk zijn. “Natuurlijk. Dit is verschrikkelijk. Je krijgt een emmer ijs over je heen.”

 • Kloof gaapt tussen bouwgeneraties

  Jongeren lopen voorop in technologie, terwijl ouderen varen op ervaring. beide generaties weten elkaar echter niet te vinden: “Nu gaapt er een grote kloof.”

 • Slopen en opnieuw beginnen

  Ondanks het mooie weer en de positieve berichten van het kabinet over de economische situatie, ervaar ik een depressieve gemoedstoestand. Dit sombere gevoel stoelt op twee onderwerpen in mijn omgeving: leegstand van kantoren en het failliet van de legacy systemen.

 • Voorzitter Unie van Waterschappen Peter Glas: Bouwers en opdrachtgevers gebaat bij meer overleg

  Behalve de Provinciale Staten Verkiezingen vinden op 18 maart ook de waterschapsverkiezingen plaats. Bij de waterschappen gaat het om de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van de schappen voor de periode 2015 tot 2019. Bouwend Nederland Podium sprak met voorzitter Peter Glas van de Unie van Waterschappen over het belang van deze gang naar de stembus en over wat de schappen en de bouwsector voor elkaar betekenen.

 • Wie wil er nog bouwen voor Rijkswaterstaat?

  De bouwers die grote infrastructuurprojecten uitvoeren voor Rijkswaterstaat zijn boos. Ze zijn ontevreden over hun opdrachtgever. De projecten zijn te groot, te risicovol en de samenwerking met Rijkswaterstaat gaat te stroef. Ballast Nedam en Strukton lijden onder zware tegenvallers bij de verbreding van de A15 bij Rotterdam en de ondertunneling van de A2 in Maastricht.

 • Zeven probleemdossiers die de bouwcultuur frustreren

  De Marktvisie zet de ambitie neer voor een gezonde bouwsector met reële winstmarges zonder opportunistisch gedrag. De Bouwcampus krijgt een actieve rol om die nieuwe ambities te ondersteunen en uit te dragen.

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 224 gasten en geen leden online