gemeenten

16 items tagged "gemeenten"

 • Almere loopt risico's in ICT-transitietraject

  De transitie van de werkplekken en het rekencentrum van de gemeente Almere bij oude leverancier Atos naar de nieuwe partner Fujitsu gaat uiterst moeizaam. Accountant Price Waterhouse Coopers (PWC) heeft in een rapportage bij de jaarrekeningcontrole gewezen op de grote risico's voor de continuïteit van de ict-dienstverlening. Op last van B&W is er een verbeterplan opgesteld waarmee de gemeente dit voorjaar de overgang toch denkt te kunnen afronden.

 • Drechtsteden betaalden tonnen te veel voor nieuwe ICT

  De zes Drechtsteden hebben tonnen te veel betaald voor de vernieuwing van de ICT-systemen via het Servicecentrum Drechtsteden (SCD). Er is aangifte gedaan tegen een ingehuurde ICT-manager die sterke banden bleek te hebben met één van de opdrachtnemers.

 • Een mooi project, tussen de gaten

  Voor Heerlen dreigt een miljoenenverlies op het stationsproject. Er zijn te weinig reizigers en veel huizen blijven onverkocht. Heerlen staat niet alleen. Er zijn meer stationsprojecten die veel meer geld kosten dan begroot.

 • Een tandeloos BIT is prima, mits een scherpe tong

  Het BIT (Bureau ICT Toetsing) voert toetsen uit op overheids-IT-projecten met een IT-component van meer dan € 5 miljoen. Over de vorming van het BIT is de afgelopen maanden veel geschreven en gesproken. Het is het enige concrete uitvloeisel van de Commissie Elias die een omvangrijk parlementair onderzoek deed naar de IT-zeperds bij de overheid.

 • Gemeente Groningen: Knollen voor citroenen

  Veel grote projecten in de gemeente Groningen mislukken. Ze worden weliswaar opgetuigd met hele inspraakrituelen, maar dat betekent niet dat de inwoners er ook daadwerkelijk bij worden betrokken

 • Gemeenten lopen flink achter met BGT

  Gemeenten lopen fors achter op de planning voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De planning was aanvankelijk dat bronhouders hun laatste gegevens voor oktober 2015 aanleverden. Inmiddels wordt verwacht dat 40 procent in januari 2016 de eindstreep haalt.

 • Gemeenten niet blij met macht ICT bedrijven

  Maar weinig gemeenten zijn tevreden over de prestaties en prijzen van hun leveranciers van software. Veel gemeenten menen dat twee ICT-bedrijven die de markt beheersen, Centric en PinkRoccade, hun macht gebruiken om hoge prijzen te vragen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en Reporter Radio onder alle gemeenten, waarbij bijna 60 procent reageerde.

 • Gemeenten zelf aan de slag met bevolkingsregister

  Na een fiasco van 100 miljoen euro onderzoeken gemeenten nu of ze zelf een modern bevolkingsregister kunnen bouwen.

  AMSTERDAM. Grote gemeenten on- derzoeken of ze alsnog zelf een lande- lijke persoonsadministratie kunnen bouwen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een centraal, gemakkelijk te bewerken re- gister „essentieel” voor ambtenaren. Demissionair minister Plasterk trok vorige maand juist de stekker uit een ICT-project dat ruim vijftien jaar liep en er niet in slaagde het bevolkingsre- gister te moderniseren. De kosten daarvan worden op 80 tot 100 mil- joen geraamd, en dat is nog zonder de voorbereidingen die honderden ge- meenten en organisaties inmiddels al hebben getroffen. In het bevolkingsregister...

  Lees meer op: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/05/gemeenten-zelf-aan-de-slag-met-bevolkingsregister-12353113-a1568941

 • Meer risico's voor staat bij megaproject Zuidas

  Twee knooppunten opknappen, een overvol station verbouwen, een dichtgeslibte snelweg verbreden en twee tunnels graven door een druk kantoorgebied. En dat terwijl alle auto’s en treinen door moeten blijven rijden én de mondige buren tevreden gehouden moeten worden. Dat is Zuidasdok, het nieuwste megaproject van de overheid. Kosten: 1,9 miljard euro, looptijd: 10 jaar.

 • Miljoenenstrop als gemeenten te traag overstappen naar BRK

  VNG waarschuwt gemeenten voor de gevolgen als zij niet op tijd een contract afsluiten voor Basisregistratie Kadaster (BRK). Als gemeenten niet voor 1 januari 2016 zijn overgestapt kan de financiële schade in de miljoenen lopen.

 • PinkRoccade en Centric 'misbruiken marktmacht'

  De twee grote leveranciers van gemeentelijke software hebben een feitelijke monopoliepositie.

  De dienstverlening van gemeenten digitaliseert in rap tempo. De gemeenten zijn ontevreden over de twee grootste leveranciers van ICT.

 • Plasterk: Basisregistratie Personen op schema

  De operatie Basisregistratie Personen (BRP) heeft het afgelopen half jaar de geplande resultaten geboekt en is binnen het beschikbare budget gebleven. Dat meldt minister Ronald Plasterk in een voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer.

 • Regiegemeenten en opdrachtgeverschap

  Op gemeenten komen steeds meer (nieuwe) uitvoerende taken af. Om taken te kunnen blijven uitvoeren, maar zelf niet te hoeven investeren in mensen of capaciteit, worden door verschillende gemeenten taken op afstand geplaatst. Dat klinkt aantrekkelijk, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd het verwachte resultaat op te leveren. Het op afstand plaatsen vergt van regiegemeenten opdrachtgeverschap en een blijvende vinger aan de pols.

 • Renoveer onze bruggen snel

  Maxime Verhagen van Bouwend Nederland vindt dat de bruggen in Nederland snel hersteld moeten worden. Hij hamert erop dat de overheid hiervoor geld moet vrijmaken. ´Dat stimuleert ook onze economie´, dat zei Verhagen tijdens het evenement De Week van de Ondernemer in Utrecht.

 • Te optimistisch Delft de mist in met megaprojecten

  Delft heeft jarenlang geen grip gehad op grote infrastructurele projecten als de Spoorzone en de Harnaschpolder. Onder andere daardoor hebben de tekorten van de gemeente tot meer dan 141 miljoen euro kunnen oplopen.

 • VNG: ontevreden gemeenten moeten samen optrekken

  VNG adviseert gemeenten die ontevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van hun software om meer samen op te trekken, zodat hun positie richting marktpartijen sterker komt te staan. Uit onderzoek van NRC en Reporter Radio blijkt dat gemeenten zich gegijzeld voelen door ICT-leveranciers, die maximaal gebruikmaken van een disfunctionele markt.  

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 153 gasten en geen leden online