aanbesteding

4 items tagged "aanbesteding"

 • Architecten moeten slimmer samenwerken

  “De huidige aanbestedingsregels zorgen voor een vastgeroeste markt van gespecialiseerde architectenbureaus”, stelt Gert Kwekkeboom van The Cloud Collective (TCC). Hij weet de meerwaarde van zijn jonge bureau slim te verkopen. Door een frisse blik aan te bieden en extra capaciteit op piekmomenten te zijn, werkt TCC veel samen met grotere, gevestigde bureaus. Zo werken ze beide aan hun portfolio.

 • Gemeenten niet blij met macht ICT bedrijven

  Maar weinig gemeenten zijn tevreden over de prestaties en prijzen van hun leveranciers van software. Veel gemeenten menen dat twee ICT-bedrijven die de markt beheersen, Centric en PinkRoccade, hun macht gebruiken om hoge prijzen te vragen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en Reporter Radio onder alle gemeenten, waarbij bijna 60 procent reageerde.

 • SP en D66 willen opheldering over geheime ICT aanbesteding

  D66 en SP willen opheldering van het kabinet over een geheime aanbesteding van een ICT-project bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens NRC Handelsblad zaterdag gebeurde dat tegen de wens van de interne jurist die verklaarde dat daarvoor geen wettelijke basis was.

 • Waar deskundigheid ontbreekt, duikt de regelneef op

  Hoogleraar Kees Stuurman evalueerde in 2012 de toepassing van de Algemene Rijksvoorwaarden bij IT-overeenkomsten, kortweg ARBIT. Hij drong toen onder andere aan op meer maatwerk. Maar, concludeert hij drie jaar later: “Het vereist echter zowel de wil als de kennis en kunde om een dergelijke flexibiliteit te kunnen betrachten.”

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 131 gasten en geen leden online