falende projecten

28 items tagged "falende projecten"

 • Aquaduct dreigt molensteen om nek Heijmans te worden

  Heijmans ziet zich bij de aanleg van een aquaduct in Leeuwarden geconfronteerd met een opeenstapeling van problemen. De schade dreigt op te lopen tot een miljoenenbedrag.

  Het ene probleem is nog niet opgelost, of het volgende dient zich aan. De aanleg van een aquaduct in Leeuwarden bezorgt Heijmans en de provincie Friesland, als opdrachtgever, veel hoofdbrekens.

 • Atos stapt uit miljoenenklus in Britse zorg

  Ict-dienstverlener Atos trekt zich na forse kritiek terug uit een ict-project in de Britse zorg. Het gaat om een systeem voor de administratie van arbeidskeuringen voor mindervaliden en zieken. Die opdracht heeft een waarde van ruim zeshonderd miljoen euro, maar wordt vroegtijdig gestaakt. Ict-dienstverlener Atos zou een schikking getroffen hebben met de Britse overheid.

 • De crash was voorspeld - en hij kwam ook

  Een drama, werd de site werk.nl. Maar IBM kreeg van het UWV alleen nog maar meer opdrachten – ook al worden de systemen uit angst voor een nieuwe crash zo min mogelijk aangeraakt.

 • De PGB-affaire en de ‘onafhankelijke’ ICT-audit

  Op 29 april debatteerde de Kamer voor de vijfde keer over het doorziekende PGB-dossier, waarbij de Sociale Verzekeringsbank er maar niet in slaagt om zorgverleners te betalen. Woensdagavond 20 mei is debat nummer zes. Ondertussen weten we dankzij een contra-expertise van M&I/Partners meer over de problemen bij SVB. Maar dan moet je wel goed lezen.

 • Defensie is nog ontevreden over SAP

  Defensie is nog niet in staat om op een goede manier de logistieke dienstverlening uit te voeren.

 • Defensie stopt met ontwikkeling duurste automatiseringssysteem

  Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) wil stoppen met de verdere ontwikkeling van ERP, het duurste automatiseringssysteem ooit van de Rijksoverheid. Dat zeggen bronnen bij en rond Defensie tegen NRC.

 • Delivering major projects in government: a briefing for the Committee of Public Accounts

  The National Audit Office has today published a progress report on measures to improve the delivery of major government projects. These include major service reforms, ICT projects and infrastructure and construction projects. There have been initiatives designed to improve the oversight and delivery of projects but their impact is unclear, and it is of particular concern that a third of projects due to deliver in the next five years are rated as being in doubt or unachievable if action is not taken to improve delivery.

 • Duurste ICT project van de overheid gestopt

  Defensie wil niet doorgaan met de ontwikkeling van het grootste en duurste ICT-project van de overheid ooit. Automatiseringssysteem SPEER is inhoudelijk en financieel een fiasco en daarom wil minister Jeanine Hennis-Plasschaert niet verder met het project, schrijft nrc.next zaterdag op basis van bronnen rondom Defensie en interne documenten die de krant heeft ingezien.

 • Een mooi project, tussen de gaten

  Voor Heerlen dreigt een miljoenenverlies op het stationsproject. Er zijn te weinig reizigers en veel huizen blijven onverkocht. Heerlen staat niet alleen. Er zijn meer stationsprojecten die veel meer geld kosten dan begroot.

 • Er valt veel te leren van het Fyra debacle

  ‘Scheiden doet lijden”. Dat schreef Piet Rietveld, een inmiddels overleden vervoerseconoom aan de VU vijftien jaar terug over de voorgenomen scheiding van het Nederlandse spoorwegbedrijf in een exploitatiemaatschappij (de NS) en een beheerder van de infrastructuur (ProRail). De titel verraadt zijn conclusie: dat was een slecht plan. Ik moest eraan denken bij de discussie over de Fyra en het ontslag van NS-topman Timo Huges.

 • ERP-project Unit4 bij Scholten Awater gestrand

  Het is Unit4 vooralsnog niet gelukt om bij hardwaredienstverlener Scholten Awater een nieuw erp-systeem, gebaseerd op Agresso Wholesale, in te voeren. Scholten Awater uit Nijmegen koos er medio 2014 voor om zijn ruim twintigjaar oude, op maat gemaakte erp-systeem voor het voorraadbeheer en de logistieke afhandeling te vervangen door deze standaard Agresso-oplossing van Unit4. Ruim een jaar later is het oude Providex-systeem nog steeds niet vervangen, omdat er te veel maatwerk nodig is bij de Agresso-opvolger.

 • Falende projecten: ongrijpbaar of hardnekkig?

  f0 falende projectenFalende projecten zijn van alle tijden. Op zich niets bijzonders. Maar de omvang van falende projecten is zorgelijk. In de ICT is een budgetoverschrijding met een factor twee eerder regel dan uitzondering. Goed opdrachtgeverschap biedt uitkomst, aldus de auteur. In dit artikel worden de zes cultuuraspecten besproken die goed opdrachtgeverschap in de weg zitten. 

 • Fyra-enquête pakt niet door

  Volgens de parlementaire-enquêtecommissie is het mislukken van de Fyra voor een groot deel toe te schrijven aan een fundamentele weeffout in de relatie tussen Staat en NS. Die moet opereren als zelfstandig bedrijf op een niet bestaande markt, terwijl de Staat voor honderd procent eigenaar is. De parlementaire commissie gaat een uitspraak over hoe die relatie er dan wel uit moet zien, uit de weg: zij pleit alleen voor verder onderzoek daarnaar. Vandaag presenteerde de commissie haar eindrapport, na het bestuderen van stapels rapporten en enkele weken durende openbare verhoren.

 • Geheim advies wijst uit: zorgbudget blijft 'n rommeltje

  Het systeem achter de persoonsgebonden budgetten (pgb's) werkt voor geen meter en moet snel op de schop. Ook een verbeterproject bij de Sociale Verzekeringsbank is gedoemd te mislukken. Dat staat in een geheim conceptadvies van de ict-baas van het rijk, in bezit van het AD.

 • Gemeente Groningen: Knollen voor citroenen

  Veel grote projecten in de gemeente Groningen mislukken. Ze worden weliswaar opgetuigd met hele inspraakrituelen, maar dat betekent niet dat de inwoners er ook daadwerkelijk bij worden betrokken

 • Gemeenten zelf aan de slag met bevolkingsregister

  Na een fiasco van 100 miljoen euro onderzoeken gemeenten nu of ze zelf een modern bevolkingsregister kunnen bouwen.

  AMSTERDAM. Grote gemeenten on- derzoeken of ze alsnog zelf een lande- lijke persoonsadministratie kunnen bouwen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een centraal, gemakkelijk te bewerken re- gister „essentieel” voor ambtenaren. Demissionair minister Plasterk trok vorige maand juist de stekker uit een ICT-project dat ruim vijftien jaar liep en er niet in slaagde het bevolkingsre- gister te moderniseren. De kosten daarvan worden op 80 tot 100 mil- joen geraamd, en dat is nog zonder de voorbereidingen die honderden ge- meenten en organisaties inmiddels al hebben getroffen. In het bevolkingsregister...

  Lees meer op: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/05/gemeenten-zelf-aan-de-slag-met-bevolkingsregister-12353113-a1568941

 • Hennis trekt stekker uit ERP-systeem Speer

  Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie zou willen stoppen met het erp-systeem Speer (Strategic process and enabled reengineering). Dit meldt dagblad NRC Handelsblad op basis van bronnen rond Defensie. Officieel zou er inmiddels 433 miljoen euro in de erp-implementatie zijn gestoken, maar volgens de Algemene Rekenkamer klopt dit bedrag niet. De instantie schatte begin 2014 al de gemaakte kosten op negenhonderd miljoen euro. Het ministerie van Defensie heeft inmiddels ontkend dat het stopt met Speer. Wel zou er voor niet-werkende delen gekeken worden naar alternatieven.

 • ICT projecten komen in de problemen omdat het ICT projecten zijn

  In de zomer van 2013 heeft het Ministerie van Defensie formeel het programma SPEER beëindigd. SPEER betrof de invoering van ERP (SAP) software bij het Ministerie van Defensie. Er werd een aantal van 12.000 werkplekken genoemd. SPEER was daarmee een van de grootste SAP implementaties ooit.  Eind 2013 heeft men een “Eindrapportage” gepubliceerd waarin het verloop van het programma is beschreven. Daarnaast heeft de Algemene Rekenkamer (16 januari 2014) ook een rapportage geschreven.

 • ICT-manager SVB overweegt aanklacht Zembla

  De voormalige interim-programmadirecteur van een groot ict-project bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Joop Groen, overweegt een aanklacht tegen tv-programma Zembla. Volgens Groen is zijn naam door de onderzoeksjournalisten geschaad. Hij wil met ze in gesprek. Als daarna geen rectificatie volgt stapt hij mogelijk naar de rechter.

 • Kritiek op IT-aanpak SVB was verboden

  It-manager Hans Louwhoff van de Sociale Verzekeringsbank verbood medewerkers kritiek te hebben op de gang van zaken rond de uiteindelijk faliekant mislukte bouw van het multiregelingensysteem (mrs). Ook zou de winnende combinatie Capgemini/Oracle zijn voorgetrokken in de aanbesteding. Dat zegt weblog Geenstijl op basis van een ingezonden brief van een anonieme betrokkene.

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 172 gasten en geen leden online