Derk K. Kremer

Curriculum

derk kremer

Na mijn studie Civiele Techniek in Delft, ben ik mijn carrière gestart bij de Royal Boskalis Westminster Group. Daarna heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt in uiteenlopende branches: mkb, engineering, energie, ict, procesindustrie en de laatste tijd ook regelmatig bij de overheid. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan in zowel de rol van opdrachtgever als die van opdrachtnemer.

Een zestal jaren geleden ben ik gestopt bij mijn laatste werkgever en sindsdien houd ik mij intensief bezig met het thema Goed Opdrachtgeverschap. Ik doe hier onderzoek naar en geef hierover gastcolleges. Vanuit mijn jarenlange ervaring heb ik samen met mijn Sparring Partner Hans Wortmann, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, een geheel eigen visie ontwikkeld over de aansturing van projecten en uitbestedingtrajecten. Uiteraard gezien vanuit het perspectief van eem opdrachtgever.

Wij hebben een aantal modellen ontwikkeld die een opdrachtgever kunnen helpen zijn of haar rol op een professionele wijze in te vullen. Bijvoorbeeld het regiemodel, het stuurmodel en het taakvolwassenheid model. Maar ook het i-Governance model waarin de opdrachtgever centraal staat kan helpen bij het voeren van de regie over stakeholders.

In diverse vakbladen publiceer ik, samen met mijn Sparring Partner, over dit thema, schrijf gastcolumns en geef hierover lezingen en workshops. Ik realiseer mij dat er nog veel missiewerk te doen is om het thema Goed Opdrachtgeverschap bespreekbaar te krijgen bij die groep die het betreft, namelijk bestuurders en management in het business domein. Juist omdat ik vanuit een onafhankelijke positie opereer, kan ik kritisch zijn naar bestuurders en management bij wie het thema nog te weinig op de agenda staat.

Wil er wezenlijk iets veranderen in het projectmatig werken, dan zullen we bij hen moeten beginnen. Decennialang doormodderen met projecten geeft te denken. Temeer als je bedenkt dat er al die jaren veel geinvesteerd wordt in het verbeteren van de professionaliteit van projectmanagers. Dat alleen is blijkbaar niet voldoende!

 

Contact Informatie

+ 31 621 805 668
Groningen
derk.kremer@eestum.eu
 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.