Kennisoverdracht

Mogelijkheden kennisoverdracht

vb kennisDe afgelopen hebben wij ons intensief verdiept in het thema Goed Opdrachtgeverschap. Graag willen wij onze kennis, ervaring en inzichten delen. Wat is er voor nodig om te komen tot Goed Opdrachtgeverschap? Kennisoverdracht naar bestuurders en managers die de rol van opdrachtgever (gaan) vervullen.


 

Sparring Partner

Naast de mogelijkheden zoals genoemd in de pagina "kennisoverdracht",  is er nog een andere mogelijkheid. Deze vorm is meer gericht op het overdragen van kennis en ervaring naar één of slechts enkele individuen. Op momenten dat er behoefte aan is.

Er is een beperkte mogelijkheid om individuele managers/opdrachtgevers te ondersteunen als Sparring Partner. Op de achtergrond fungeren wij als klankbord. Gaandeweg het investeringstraject kunnen wij opdrachtgevers op deze manier begeleiden en/of instrueren. Belangrijkste doel hierbij is dat de opdrachtgever een volwaardige gesprekspartner wordt naar zijn of haar opdrachtnemer. Maar ook naar de belangrijkste stakeholders. 

Deze vorm van kennisoverdracht is beperkt mogelijk en wordt gedaan door Derk Kremer. Ook is er de beperkte mogelijkheid ondersteuning te krijgen van Hans Wortmann, hoogleraar aan de RUG.
De enige voorwaarde die wij stellen aan deze vorm van ondersteuning, is dat het onderwerp Goed Opdrachtgeverschap bespreekbaar is bij bestuurders of directies. In alle andere gevallen is het verspilling van uw en onze tijd. 

principal-4-stepsprincipal-4-stepsDe basis voor deze vorm van kennisoverdracht kan de "roadmap" naar Goed Opdrachtgeverschap zijn: de Principal 4 Steps (zie figuur). Deze roadmap biedt een gestructureerde en inzichtelijke aanpak. 

De ondersteuning als Sparring Partner (of klankbord) kan bestaan uit een frequente ontmoeting van één uur tot een dagdeel. Afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden. Meer is vaak niet nodig. Meer weten? Neem contact op met ons.

Contact Informatie

+ 31 647 004 442

Wijk bij Duurstede

dieterdevroomen@gmail.com

@dieterdevroomen
 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.