IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Meijer promoveert op risico's Rijks-ICT

Rob Meijer (1949) promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen op een model dat de risico's van grote ict-projecten bij de rijksoverheid in kaart brengt. In het proefschrift 'Businesscases en grote ict-intensieve overheidsprojecten' analyseert hij vier ict-projecten bij het rijk, waaronder de modernisering van de bevolkingsadministratie en de studiefinanciering.

Meijer's model moet vroegtijdig inzicht geven in mogelijke problemen bij grote ict-projecten bij de overheid.

Uit het onderzoek blijkt dat problemen vaak onstaan bij de opzet en het gebruik van businesscases. Die documenten waarin de zakelijke rechtvaardiging voor projecten is vastgelegd, worden volgens de onderzoeker vaak eenmalig vastgesteld en daarna niet meer gebruikt, terwijl omstandigheden veranderen en er in het begin van een groot project veel zaken nog niet bekend zijn. 

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5067658/1277202/meijer-promoveert-op-risicos-rijksict.html#ixzz30IYMoWrp

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 337 gasten en geen leden online