IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Capgemini dreigt contract bij SVB te verliezen

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is ontevreden over een door ict-dienstverlener Capgemini opgeleverd systeem. Dat multi-regelingen-systeem (mrs), dat eind 2013 is opgeleverd, voldoet volgens SVB niet aan de technische kwaliteitseisen en kan niet in productie worden genomen. De dienst is voornemens om de implementatie en het beheer van het systeem in eigen hand te nemen.

Eerst zal een externe commissie onder leiding van Lieneke Sneller, hoogleraar toegevoegde waarde it, onderzoeken of het huidige systeem voldoet aan de technische kwaliteitsnormen.

Sneller gaat samen met Johan Hakkenberg, deskundige op het gebied van ict-implementaties bij de overheid, antwoord geven op de vragen wat de huidige technische en functionele stand van het systeem is. Er wordt onderzocht of het systeem voldoet aan het vastgestelde ontwerp (Integraal Ontwerp 2.0) en wat er nodig is om van de bestaande naar de gewenste situatie te komen. Dat staat in een brief waarin staatssecretaris van sociale zaken Jette Klijnsma de kamer informeert over de ontwikkeling van het nieuwe systeem bij svb.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/outsourcing/5098673/1276946/capgemini-dreigt-contract-bij-svb-te-verliezen.html#ixzz330YN47YM

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.