IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

DigiD voldoet niet aan veiligheidsnormen (en andere ICT problemen)

ICT en overheid blijft een lastige combinatie. De beveiliging van DigiD vertoont nog altijd behoorlijke lacunes, constateerde de Rekenkamer in haar verantwoordingsrapport.


DigiD en een groot aantal van de overheidsinstellingen die DigiD gebruiken voldoen in 2013 niet aan de normen die de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft vastgesteld, zo constateert de Rekenkamer in haar rapport over het jaarverslag van het ministerie. Maar ook de service DigiD zelf voldoet ‘niet op alle punten aan de beveiligingsnormen’.

Lees meer: http://www.ftm.nl/exclusive/digid-nog-altijd-niet-veilig-volgens-rekenkamer/

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.