IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Overheid mag geen risicodrager zijn van onbewezen technologie

De overheid moet nooit vertrouwen op nieuwe technologieën en altijd kiezen voor gecerticifeerde systemen die hun waarde al hebben bewezen. Die les zegt oud-minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings te hebben getrokken uit de debacles met de haperende veiligheidssystemen van de tunnels onder de A73 in Limburg.

Eurlings, tegenwoordig president-directeur van de KLM, was  vandaag de hekkensluiter op de openbare hoorzittingen van de parlementaire commissie ict van de Tweede Kamer. Hij vertelde de commissie goede hoop te hebben dat de arbitragezaak, die nog steeds loopt tussen Rijkswaterstaat en de bouwers van de tunnel (aannemerscombinatie Besix-Strukton was verantwoordelijk voor de bouw, VolkerWesselsTunnelTechniek voor de veiligheidsvoorzieningen), zal leiden tot restitutie van een ‘aanzienlijk deel’  van de 46,5 miljoen euro aan meerkosten. 

Lees meer: http://www.pm.nl/nieuws/3257/overheid-mag-geen-risicodrager-zijn-van-onbewezen-technologie

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.