IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Capgemini vaakst betrokken bij te dure ICT projecten van de overheid

ICT-leverancier Capgemini is het vaakst betrokken geweest bij grote automatiseringsprojecten van het Rijk die financieel uit de hand lopen. Dat blijkt uit een inventarisatie van NRC. Bijna de helft van de grote automatiseringsprojecten van de ministeries en hun diensten kost fors meer dan oorspronkelijk begroot. Capgemini werkte aan 12 van de 34 te dure projecten. Ook Ordina, Atos en CGI (voorheen Logica) leverden vaak diensten aan deze projecten.

 

Het Rijk classificeert 74 afgeronde en lopende automatiseringsprojecten als ‘groot’; 34 van die projecten, waarvoor oorspronkelijk in totaal 1,7 miljard euro is begroot, vallen meer dan 10 procent duurder uit. In totaal wordt aan die projecten zo’n 930 miljoen euro meer uitgegeven dan was begroot.

Lees meer: http://www.nrcq.nl/2014/06/05/capgemini-vaakst-betrokken-bij-te-dure-ict-projecten-van-de-overheid

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 195 gasten en geen leden online