IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

De weg naar succesvolle IT-projecten

We staan aan de vooravond van economisch herstel. Om toekomstbestendig te worden en te blijven, zetten organisaties in op innovatie. Dit heeft tot gevolg dat het aantal projecten met een grote it-component flink toeneemt. Desondanks blijken veel van deze projecten niet succesvol, waardoor innovatie afgeremd wordt. Tijdens een rondetafeldiscussie ging Computable op zoek naar het recept om it-projecten succesvol te maken. In dit artikel gaan we vooral in op wat succes is en welke voorbereidende maatregelen er getroffen moeten worden.

 

Naast de actualiteiten rondom mislukte it-projecten bij de overheid blijkt ook uit onderzoek van Carolien Schönfeld dat er jaarlijks wereldwijd door bedrijven en overheden 4300 miljard euro wordt verspild. Onderzoeken van Ernst & Young laten zien dat meer dan de helft van de it-projecten niet succesvol is. Tijd dus voor verandering, maar hoe kunnen we it-projecten succesvoller maken en hoe definieer je nu precies succes?


Read more: http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/management/5118320/2379250/de-weg-naar-succesvolle-itprojecten.html#ixzz360wUNEwc

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 195 gasten en geen leden online