IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Gartner: "Drie redenen waarom ICT projecten bij de overheid mislukken"

Dat ICT-projecten bij de overheid zeker niet altijd tot succes leiden is inmiddels bekend. Hennis ontsloeg laatst nog een viertal topambtenaren bij Defensie vanwege de aanhoudende ICT-problemen bij het ministerie. Ook doet de tijdelijke commissie ICT in opdracht van de Tweede Kamer onderzoek naar ICT-projecten bij de overheid. Maar waardoor worden dit soort problemen nou eigenlijk veroorzaakt? Gartner zet drie belangrijke redenen uiteen.

 

Complexiteit van projecten

De meest voor de hand liggende reden die Gartner noemt is dat overheden bij ICT-projecten simpelweg te veel hooi op de vork nemen. Projecten worden hierdoor te groot, te complex en te ambitieus. Gartner roept overheden dan ook op ICT-projecten minder complex te maken. Het onderzoeksbureau verwacht dat het aantal mislukte ICT-projecten hierdoor aanzienlijk af zal nemen.

Lees meer: http://www.executive-people.nl/executive_people/2/12716/gartner___drie_redenen_waarom_ict_projecten_bij_de_overheid_mislukken_.html#.U8OONXkSKNY.twitter

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.