IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Bouwsector werkt aan Europese BIM-norm

Op initiatief van de bouwsector organiseert het Nederlands Normalisatieinstituut (NEN) op woensdag 10 september een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden voor een Bouwwerk Informatie Model (BIM) op Europees niveau. Deze samenwerking moet resulteren in een serie Europese BIM-normen, bedoeld voor de bouwsector en zijn toeleveranciers. Voor een geïntegreerde aanpak werkt NEN nauw samen met de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ en de Bouw Informatie Raad (BIR).

 

Om de stem van de Nederlandse bouwsector en software ontwikkelaars in dit Europese traject te laten horen, zoekt NEN belanghebbenden die willen meewerken aan de standaardisatie van normen voor BIM. Het normeringsinstituut zoekt architecten, constructeurs, installateurs, projectontwikkelaars en software-ontwikkelaars en afgevaardigden van kennisinstituten en brancheverenigingen.

Tijdens de bijeenkomst worden onder andere presentaties gegeven door Herman Winkels (Rijkswaterstaat en voorzitter Bouw Informatie Raad (BIR)) en Leo van Ruijven (Croon TBI techniek en voorzitter betrokken normcommissie). Voor een geïntegreerde aanpak werkt NEN nauw samen met de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ en de BIR.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/ictbranche/5149000/2379258/bouwsector-werkt-aan-europese-bimnorm.html#ixzz3AGbbAd3b

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.