Keuze expeditiesoftware is geen sinecure

Expediteurs werken in een complexe sector door een uiteenlopende samenstelling van supply chains, pieken en dalen in de vraag en diversiteit in taal, cultuur en valuta. Veel organisaties schaffen daarom specifieke bedrijfssoftware aan om zo efficiënt en flexibel te blijven. Het kiezen van deze software is niet eenvoudig en de implementatie (met soms een wereldwijde uitrol van het systeem) kan moeilijk zijn. Dit artikel is bedoeld als leidraad bij het bepalen en toepassen van de juiste oplossing.

 

Ondanks technologische ontwikkelingen blijven veel expediteurs afhankelijk van relatief dure arbeidskrachten die zendingen handmatig invoeren en verwerken. Geautomatiseerde systemen die in verbinding staan met meerdere ketenpartners, vervoerders en agenten bieden het voordeel dat informatie maar één keer hoeft te worden ingevoerd. Deze informatie wordt dan automatisch geüpdatet en overgedragen aan de volgende partij. Dit zorgt voor tijdsbesparing, minder onnodig contact over zendinginformatie en verkleint de kans op fouten.
Het tweede aandachtspunt betreft de klanten. Zij stellen steeds hogere eisen en de markt wordt steeds competitiever. Expediteurs die snel en flexibel wijzigingen kunnen doorvoeren voor bestaande of nieuwe klanten - bijvoorbeeld een nieuwe route toevoegen of laadcapaciteit toewijzen - hebben een duurzaam onderscheidend vermogen ten opzichte van hun concurrenten. Het is belangrijk om bij de aanschaf van nieuwe software te overwegen of en hoe eenvoudig dit in het nieuwe systeem mogelijk is.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/opinie/erp/5149967/1276992/keuze-expeditiesoftware-is-geen-sinecure.html#ixzz3Aouv3V7D


Afdrukken   E-mailadres