Directeur Van Enst stapt op bij Waterschapshuis

De secretaris-directeur van Het Waterschapshuis (HWH), Joris van Enst, heeft het bestuur verzocht om hem per 1 oktober 2014 uit zijn functie te ontheffen. Van Enst (1955) heeft zes jaar leiding gegeven aan de regie- en ict-uitvoeringsorganisatie van de waterschappen. Hij is na de gesprekken met het dagelijks bestuur van Het Waterschapshuis tot de conclusie gekomen dat de reorganisatie van de uitvoeringsorganisatie door een nieuwe directeur kan worden geleid. Van Enst blijft wel als adviseur betrokken bij Het Waterschapshuis.

 

Eind vorig jaar is bepaald dat Het Waterschapshuis in afgeslankte vorm doorgaat en uit twee onderdelen zal komen te bestaan: één voor de collectieve taken en één voor de facultatieve projecten. Deze laatste tak ondersteunt waterschappen die individueel of op regionale schaal een project willen starten.
De reorganisatie die nodig is om te komen tot een HWH 2.0. vormde voor Van Enst aanleiding om met het dagelijks bestuur van Het Waterschapshuis in gesprek te gaan over zijn toekomst. Het resultaat van dit gesprek is dat het gereorganiseerde Waterschapshuis onder leiding van een nieuwe secretaris-directeur verder zal gaan. Van Enst blijft als adviseur verbonden aan HWH. Formeel moet het verzoek van Van Enst in september 2014 worden voorgelegd aan het algemeen bestuur van het Waterschapshuis.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5156333/1277202/directeur-van-enst-stapt-op-bij-waterschapshuis.html#ixzz3BiM63SJ5


Afdrukken   E-mailadres