IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Meer aandacht voor uitvoering bij kleine gemeenten

Operatie NUP wordt eind december afgerond, maar de invoering van NUP is nog niet klaar. Dat zegt Eduard Kerssemakers, voorzitter van de FAMO. Vooral kleine gemeenten hebben nog ondersteuning nodig. “Daar zou meer aandacht voor mogen zijn.”

“Operatie NUP heeft goed werk geleverd, maar ik ben wel kritisch omdat het met name bij de grotere gemeenten is geland. De middelgrote- en kleine gemeenten zijn veel minder ver met de invoering van de NUP-bouwstenen, terwijl juist daar nut en noodzaak groot zijn. Daar zou KING nu op door moeten pakken”, zegt Eduard Kerssemakers, voorzitter van de FAMO. DeFAMO, de Federatie van Algemene Middelenmanagers bij de Overheid, is vanaf het begin betrokken geweest bij KING en Operatie NUP. Haar leden houden zich bij gemeenten bezig met informatiebeleid, HRM en financiën en control, onderwerpen waar de NUP-bouwstenen nauw mee verweven zijn. “Het meeste nut heeft Operatie NUP voor ons in de startfase gehad, met de i-Ondersteuning en het opleiden van i–adviseurs. Bij veel van de driehonderd kleinere gemeenten is onvoldoende kennis om zelf goede informatieplannen te maken. Onze leden zijn gewezen op die opleiding en dat heeft ertoe geleid dat veel bedrijven en ambtenaren zich ervoor hebben ingeschreven. Dat betekent dat er nu veel i-adviseurs zijn opgeleid. Dat is zeker ten goede gekomen aan het informatiebeleid van gemeenten. Belangrijk, want het maken van een goed informatieplan is de basis voor de invoering van NUP.”

Lees meer: http://ibestuur.nl/podium/meer-aandacht-voor-uitvoering-bij-kleine-gemeenten

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 355 gasten en geen leden online