IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Leveranciers veelal laks met NUP-standaarden

Leveranciers die in een convenant met KING hebben beloofd te gaan voldoen aan de standaarden voor Operatie NUP (de realisatie van de e-overheid), blijven wat twee belangrijke standaarden betreft veelal in gebreke, blijkt uit een KING-onderzoek.

 

Zaakgerichte standaard

In het convenant, initieel vastgelegd in maart 2012, hebben leveranciers zich voor de NUP-bouwstenen (en later ook de oplossingen voor in het sociaal domein) vastgelegd op het ontwikkelen en implementeren van standaarden in hun software. Dat gebeurde in samenwerking met KING, samenwerkingsverbanden en gebruikersverenigingen. Van het dozijn standaarden waarover via 'addenda' planningsafspraken zijn gemaakt heeft KING nu van twee daarvan gericht gekeken hoe ver de leveranciers daarmee zijn gevorderd; de 'Zaak en Documentservices' en 'MijnOverheid/Lopende Zaken'. 

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/veel-leveranciers-laks-met-nup-standaarden-king.9445793.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 257 gasten en geen leden online