IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ICT-bedrijf Ordina fraudeerde met overheidsaanbestedingen

ICT-leverancier Ordina heeft in de periode 2005-2010 gefraudeerd met verschillende aanbestedingen van de overheid. Het betreft aanbestedingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Rotterdam. Ook kreeg Ordina cruciale, vertrouwelijke documenten toegespeeld, onder meer door een corrupte ambtenaar. Dat blijkt uit een grote hoeveelheid interne bedrijfsinformatie van Ordina die in bezit is van ZEMBLA. Eerder deze week bleek dat het ministerie van Defensie aangifte heeft gedaan tegen een reserveofficier, die in 2009 vanuit Uruzgan militair-vertrouwelijke informatie doorspeelde aan Ordina. Ordina bevestigt authenticiteit
ZEMBLA heeft van een klokkenluider een USB-stick toegespeeld gekregen en beschikt daardoor over zo’n honderdduizend e-mails en over adresbestanden en vertrouwelijke bedrijfsplannen, afkomstig van Ordina. Het grootste deel ervan is geschreven tussen 2005 en 2010. Ordina heeft de authenticiteit van de informatie tegenover ZEMBLA bevestigd.

Mogelijke schending van het mededingingsrecht
ZEMBLA heeft de betrokken overheidsinstanties inzage gegeven in de voor hen relevante e-mails. Daarop heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie melding gemaakt van een mogelijke schending van het mededingingsrecht bij de Autoriteit Consument en Markt. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft deze week de Tweede Kamer per brief laten weten dat zijn ministerie is gestart met een intern integriteitsonderzoek. Indien sprake is van een vermoeden van schending van de geheimhoudingsplicht zal daarvan aangifte worden gedaan, aldus de minister.

Lees meer: http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2014/afleveringen/02-10-2014/ict-bedrijf-ordina-fraudeerde-met-overheidsaanbestedingen/

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.