Quint weerspreekt betrokkenheid bij beweerde fraude Ordina

"De berichtgeving over onze rol bij de beweerde fraude bij overheidsaanbestedingen door Ordina is niet juist. Quint heeft niets onoirbaars gedaan, en heeft ook niets te verbergen", zegt financieel directeur Frank Grift van Quint.

 

In berichtgeving van Zembla, dat daar vanavond een uitzending aan wijdt, werd Quint genoemd in één van de gevallen waarbij vraagtekens worden gezet bij de handelswijze van Ordina bij een aantal overheidsaanbestedingen. Quint zou een review hebben gedaan van een offerte die Ordina wilde indienen voor een opdracht van de IND, terwijl Quint tezelfdertijd door de IND ingehuurd was om het aanbestedingsteam te versterken.

Alleen het laatste deel van die bewering bevat een kern van waarheid, zegt Frank Grift. Maar de suggestie die ervan uitgaat dat Quint inhoudelijk betrokken was bij het aanbestedingsproces, is niet juist. "We hebben IND alleen juridisch advies gegeven met betrekking tot de procedurele stappen in een Europees aanbestedingsproject. Dat luister nogal nauw, en niet alle organisaties hebben de kennis over die complexe materie in huis. Met de inhoudelijke kant van de zaak hebben we ons niet bemoeid, en daar hadden we ook geen kennis van. Dus zelfs als we voor Ordina een review hadden gedaan, was dat zonder meer toegestaan geweest."

Lees meer: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/40/quint-weerspreekt-betrokkenheid-bij-beweerde-fraude-ordina


Afdrukken   E-mailadres