Ordina en Quint ontkennen aantijgingen Zembla

Naar aanleiding van de beschuldigingen van het tv-programma Zembla beweren zowel ict-dienstverlener Ordina als adviesbureau Quint niets verkeerd te hebben gedaan. Volgens Ordina komen uit een eerste, intern onderzoek, uitgevoerd door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, geen onregelmatigheden voor bij twee overheidsaanbestedingen. Quint Wellington Redwood ontkent betrokken te zijn geweest bij de aanbesteding van de IND, waar volgens Zembla handjeklap met Ordina heeft plaatsgevonden.

 

Volgens Zembla heeft ict-leverancier Ordina in de periode 2005-2010 gefraudeerd met verschillende aanbestedingen van de overheid, waaronder bij de gemeente Rotterdam en het ministerie van Veiligheid & Justitie. Die beschuldiging is gebaseerd op de informatie die het onderzoeksprogramma van de Vara van een klokkenluider kreeg. Die speelde Zembla een USB-stick toe met daarop zo’n honderdduizend e-mails, over adresbestanden en vertrouwelijke bedrijfsplannen, afkomstig van Ordina.

Verweer Ordina

Het beursgenoteerde Ordina, die zijn koers flink onderuit zag gaan vanwege de uitzending, zegt nu in een verklaring dat uit intern onderzoek naar twee aanbestedingsprocedures geen onregelmatigheden zijn voortgekomen. Het bedrijf heeft in de periode juni-juli 2014, naar aanleiding van aanwijzingen van Zembla, dat onderzoek laten uitvoeren door het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. 'De raad van bestuur van Ordina heeft op basis van de uitkomsten van het onderzoek van De Brauw Blackstone Westbroek geconcludeerd dat niet is vastgesteld dat er sprake is geweest van onregelmatigheden bij deze twee aanbestedingen', aldus de ict-dienstverlener.

Momenteel loopt er nog een intern onderzoek naar twee andere zaken, op basis van aanwijzingen van Zembla. In de loop van oktober 2014 worden hiervan de resultaten verwacht. Ordina schrijft in zijn verklaring hierover: 'Eén van die cases betreft het delen van informatie door een reservist van de landmacht met zijn civiele werkgever Ordina. Dit bericht is eerder deze week door Zembla naar buiten gebracht.Voorlopig onderzoek toont aan dat de desbetreffende communicatie vooraf was afgestemd met vertegenwoordigers van Defensie. Daarnaast is er geen sprake geweest van een commercieel voordeel voor Ordina.'

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/outsourcing/5180286/1276946/ordina-en-quint-ontkennen-aantijgingen-zembla.html#ixzz3F6uP94oV


Afdrukken   E-mailadres