IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Nederland kan als springplank voor zorginnovaties dienen

Nederland moet de internationale springplank willen zijn voor zorginnovaties. Buitenlandse bedrijven en instellingen kunnen hun vernieuwende concepten en technieken hier uitproberen om ze vervolgens over de wereld te verspreiden.

 

Dat zegt Thijs Boekhoff, ondernemer in de Verenigde Staten en een van de oprichters van de Healthcare Innovation Transfer. Dat is een publiek-private organisatie die als doelstellingen heeft Nederlandse zorginnovaties te exporteren naar de Verenigde Staten en Amerikaanse vernieuwingen naar Nederland te halen.

Als het Nederland lukt buitenlandse ondernemers aan te trekken, profiteert ons land als eerste van zorginnovaties. Het is bovendien een impuls voor het innovatieve klimaat in Nederland, stelt Boekhoff.

Makkelijk uittesten

Het pleidooi van Boekhoff is opmerkelijk, omdat Nederlandse ondernemers in de zorg juist vaak klagen over het slechte klimaat voor innovaties. Het is een ingewikkeld en langdurig bureaucratisch proces om met een vernieuwend concept of instrument toegang tot de markt te krijgen. Daarbij zijn zorgverzekeraars kritisch op het vergoeden van innovaties, die zich vaak nog moeten bewijzen.

Lees meer: http://fd.nl/ondernemen/896841/nederland-kan-als-springplank-voor-zorginnovaties-dienen

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 375 gasten en geen leden online