IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Bestektekst over social return naar 1000 wethouders

Werkgevers wapenen zich tegen de wildgroei aan regelingen voor social return die volgens hen dreigt te ontstaan. Duizend wethouders krijgen een brief met daarbij een standaard bestektekst. “Social return is in opkomst”, schrijven Bouwend Nederland, de Aannemersfederatie en VESIN (Vereniging van Samenwerkingsverbanden Infra Structuur Nederland) in de brief die zaterdagochtend op de deurmat ligt.


Om een wildgroei aan regelingen te voorkomen bieden ze ook een tekst aan die eenvoudig in aanbestedingen kan worden opgenomen. De voorgestelde regeling behelst dat aannemers per project 5 procent van de loonsom inzetten voor het creëren van arbeidsplaatsen voor personen met een grote of grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Gemeenten die hun socialreturnzaakjes op orde hebben, mogen daarmee doorgaan, benadrukken de brievenschrijvers.

Hoeveel verschillende regelingen voor social return er in omloop zijn, is onduidelijk. “Maar het is een feit dat er geen eenduidige regels zijn”, benadrukt Gert Peek, voorzitter van de Vesin: “De ene gemeente werkt met 5 procent van de aanbestedingsom en de andere met 10 procent.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/duurzaamheid/2014/10/11/bestektekst-naar-1000-wethouders

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.