IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Bestektekst over social return naar 1000 wethouders

Werkgevers wapenen zich tegen de wildgroei aan regelingen voor social return die volgens hen dreigt te ontstaan. Duizend wethouders krijgen een brief met daarbij een standaard bestektekst. “Social return is in opkomst”, schrijven Bouwend Nederland, de Aannemersfederatie en VESIN (Vereniging van Samenwerkingsverbanden Infra Structuur Nederland) in de brief die zaterdagochtend op de deurmat ligt.


Om een wildgroei aan regelingen te voorkomen bieden ze ook een tekst aan die eenvoudig in aanbestedingen kan worden opgenomen. De voorgestelde regeling behelst dat aannemers per project 5 procent van de loonsom inzetten voor het creëren van arbeidsplaatsen voor personen met een grote of grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Gemeenten die hun socialreturnzaakjes op orde hebben, mogen daarmee doorgaan, benadrukken de brievenschrijvers.

Hoeveel verschillende regelingen voor social return er in omloop zijn, is onduidelijk. “Maar het is een feit dat er geen eenduidige regels zijn”, benadrukt Gert Peek, voorzitter van de Vesin: “De ene gemeente werkt met 5 procent van de aanbestedingsom en de andere met 10 procent.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/duurzaamheid/2014/10/11/bestektekst-naar-1000-wethouders

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 195 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.