IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Burgers niet echt tevreden met online overheid

De dienstverlening van de overheid moet in 2017 beter en waar mogelijk digitaal. Hoe staat het met deze ambitie? Hoe zien burgers dit? En waar valt voor de overheid nog winst te behalen? Het onderzoek ‘Burgers en hun ervaring met de online dienstverlening van de overheid’ van Everest geeft antwoord.

 

Honingbijen werken onafgebroken aan het behoud van hun eigen kolonie. Elke bij heeft een eigen taak en voert deze uit volgens een vast stramien. De IT binnen de overheid functioneert op dezelfde wijze. Die werkt hard aan het levensbehoud van de overheid: het voldoen aan alle verwachtingen van burgers, bedrijven en politiek. Elke overheidsorganisatie heeft een eigen kast en fabriceert haar specifieke honing. Een kruisbestuiving tussen verschillende kolonies lijkt niet noodzakelijk. Want burgers zijn toch tevreden? Desalniettemin zijn er kansen voor kruisbestuiving waardoor de dienstverlening van de overheid nog beter tot haar recht komt.

Lees meer: http://ibestuur.nl/partner-everest/burgers-niet-echt-tevreden-met-online-overheid

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 231 gasten en geen leden online