Enquete voorzitter Elias: ICT-bedrijven valt zeker wat te verwijten

"ICT-bedrijven treft in stevige mate een verwijt." Dat zei voorzitter Ton Elias van de parlementaire onderzoekscommissie ICT bij presentatie van zijn onderzoek naar de vele mislukkingen op ICT-gebied.

 

Elias uitte dat verwijt in een verduidelijking van de constatering, dat de relatie tussen overheid en ICT-leveranciers onvolwassen trekjes vertoont. De politiek moet daarbij niet vergeten de hand in eigen boezem te steken, onderstreept de commissie. Kamer en kabinet zijn onvoldoende doordrongen van het besef dat ICT overal is, en dat elk onderwerp en beleidsterrein samenhangt met ICT. Het opdrachtgeverschap is onvoldoende professioneel ingevuld. Er is ook te weinig aandacht voor het opbouwen van expertise binnen het ambtelijk apparaat. "Daardoor kan het voorkomen dat bij projecten een kleine groep externen, met aanvulling van hooguit één of twee ambtenaren, een grote groep externen aanstuurt. Dat is een onverstandig", zei Elias.

Lees meer: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/42/enquetevoorzitter-elias-ict-bedrijven-valt-zeker-wat-te-verwijten


Afdrukken   E-mailadres