IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Enquete voorzitter Elias: ICT-bedrijven valt zeker wat te verwijten

"ICT-bedrijven treft in stevige mate een verwijt." Dat zei voorzitter Ton Elias van de parlementaire onderzoekscommissie ICT bij presentatie van zijn onderzoek naar de vele mislukkingen op ICT-gebied.

 

Elias uitte dat verwijt in een verduidelijking van de constatering, dat de relatie tussen overheid en ICT-leveranciers onvolwassen trekjes vertoont. De politiek moet daarbij niet vergeten de hand in eigen boezem te steken, onderstreept de commissie. Kamer en kabinet zijn onvoldoende doordrongen van het besef dat ICT overal is, en dat elk onderwerp en beleidsterrein samenhangt met ICT. Het opdrachtgeverschap is onvoldoende professioneel ingevuld. Er is ook te weinig aandacht voor het opbouwen van expertise binnen het ambtelijk apparaat. "Daardoor kan het voorkomen dat bij projecten een kleine groep externen, met aanvulling van hooguit één of twee ambtenaren, een grote groep externen aanstuurt. Dat is een onverstandig", zei Elias.

Lees meer: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/42/enquetevoorzitter-elias-ict-bedrijven-valt-zeker-wat-te-verwijten

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 288 gasten en geen leden online