IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Bedrijven blijven investering in opleidingen ICT

74 procent van de Nederlandse bedrijven heeft opleidingsbudget beschikbaar voor ict’ers. Bij grote organisaties (met meer dan driehonderd medewerkers) ligt dat percentage op 84 procent. Bij 30 procent van de organisaties is er een bedrag hoger dan 25.000 euro per jaar voor ict-opleidingen gereserveerd. Dat blijkt uit onderzoek van ict-vakblad Computable in samenwerking met Jaarbeurs.

 

Computable en Jaarbeurs ondervroegen ruim vijfhonderd professionals (van wie minimaal een derde it-professional en een derde it-beslissingsbevoegd is), voornamelijk werkzaam bij bedrijven met meer dan driehonderd medewerkers.
Mogelijk is het vrijmaken van de budgetten het gevolg van het opkomende internet of things (IoT) en de zorgen met betrekking tot beveiliging. Van de respondenten verwacht 60 procent dat het IoT een grote impact zal hebben op de organisatie. Waar slimme apparaten voor de consument slechts een gadget zijn, levert het IoT bedrijven een schat aan informatie op. De gegevens die allerlei apparaten registreren en via het internet doorgeven, zijn niet alleen in te zetten voor marketingdoeleinden, maar ook te gebruiken om producten en dienstverlening te optimaliseren. Slechts 20 procent van de ondervraagden ziet geen grote gevolgen van het IoT voor de eigen organisatie.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/loopbaan/5189581/1458016/bedrijven-blijven-investeren-in-opleidingen.html#ixzz3HX5acclO

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 427 gasten en geen leden online