Rijk monitort betaling gemeenten

Minister Kamp (economische zaken) gaat het betalingsgedrag van gemeenten monitoren. In maart 2015 moet de monitor over dit jaar het licht zien. Aanleiding voor het besluit van de minister is het protest van diverse gemeenten tegen de resultaten van een onderzoek dat Dun & Bradstreet uitvoerde in opdracht van MKB Nederland. Hieruit blijkt dat slechts 77 procent van de gemeenten binnen de gestelde termijn van 30 dagen betaalt.


Onder meer Enschede, de op een na laatste gemeente in de ranking, tekende protest aan nadat haar inzage in de resultaten was geweigerd. “Wij vinden het heel vreemd, we hanteren een termijn van maximaal twintig dagen, vorig jaar betaalden we in gemiddeld 17,8 dagen, juist omdat we weten hoe belangrijk het is voor ondernemers”, reageert een woordvoerder. Ook onder meer Leiden (nr. 280) en Utrecht (nr. 334, op twee na laatste in de ranking) tekenden protest aan.

Limburgse gemeenten domineren de top 10 van de monitor van MKB Nederland. Zij voerden afgelopen jaren op eigen initiatief verbeteringen in het betaalgedrag door (zie kader).

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/financiering/2014/11/04/rijk-monitort-betaling-gemeenten


Afdrukken   E-mailadres