IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

"Bouwers met een goed plan, ik kom ze niet tegen"

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel laakt de afwachtende houding van de meeste bouwbedrijven. “Er is nog nooit een bouwer op eigen initiatief met een plan naar me toe gekomen.” Drie voormalig-gasthoofdredacteuren van Cobouw zijn het daar niet mee eens.
“Zeg nou eens gewoon: ‘Burgemeester, we zien dit en dit probleem. Dat willen we zo en zo aanpakken. Wat vind je ervan?” Burgemeester Van Gijzel vertelde woensdag op Paleis Soestdijk, tijdens de presentatie van de Cobouw50, hoe zijn stad na crisisjaren uitgroeide tot de slimste vierkante kilometer van de wereld. De sleutelwoorden: open innovatie en ondernemers binnenhalen die zelf initiatief nemen. “Zonder dat was Philips er nu ook niet meer geweest.”

 

Uniek in de lichtstad is de intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid, vindt Van Gijzel. “Dat schept een gunstig ondernemersklimaat. Zowel voor grote internationals als voor het midden- en kleinbedrijf.” Deze insteek bracht zijn stad groei, zelfs in tijden van crisis. “We hebben nu ruim 360.000 arbeidsplaatsen, waarvan 60.000 in de hightech.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/11/14/bouwers-met-een-goed-plan-ik-kom-ze-niet-tegen

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 172 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.