IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Tweede Kamer: maak aardbevingsgebied tot proeftuin voor duurzaam bouwen

Het gebied in Groningen waar woningen bevingsschade opgelopen hebben wordt een proeftuin voor duurzame bouw. Dat heeft de Tweede Kamer eerder deze week besloten. Bouwend Nederland is blij met het besluit. “Wij vragen al geruime tijd om een ambitieuze aanpak, waarbij we de aanpak van deze schade combineren met het verduurzamen en levensloop bestendig maken van woningen. Dan laten we het gebied sterker achter dan tevoren”, zegt Rolf Koops, manager van de Regio Noord van Bouwend Nederland.

 

Een Kamermeerderheid stemde eerder deze week voor een motie van Stientje van Veldhoven (D66) om van het Noorden een proeftuin voor duurzame bouw te maken. De regering moet van de Kamer ervoor zorgen dat het grootschalige project ook veel extra banen oplevert voor de bouwsector in het Noorden.

Werk met werk maken

“We bepleiten al langer om van de nood een deugd te maken”, zegt regiomanager Rolf Koops. “We hebben al rond 25.000 schademeldingen. Daarnaast zijn er misschien wel 50.000 woningen die preventief tegen aardbevingsschade verstevigd moeten worden. Maar het Noorden staat tegelijkertijd voor andere grote opgaven. We moeten op grote schaal woningen gaan verduurzamen. Enkele deelgebieden kampen met krimp en we moeten veel woningen gaan aanpassen, zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.”

Lees meer: http://www.bouwendnederland.nl/nieuws/1281293/tweede-kamer-maak-aardbevingsgebied-tot-proeftuin-voor-duurzaam-bouwen

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.