IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Vergaderen is zinloos - overtuig zo je baas

Jij wist het allang, maar vergaderen is dus zinloos. Echt. Wetenschappelijk bewezen. En mensen gaan er raar van praten. Dus waarom doen we het nog? Vier argumenten om ook je baas en collega’s te overtuigen:

 

1. Jouw inbreng doet er niet toe
Hoe meer mensen er bij elkaar zitten, hoe eerder mensen denken dat de anderen het wel goed genoeg zullen doen. Als ze dan zelf hard zouden werken, worden ze toch niet geprezen – en ze worden ook niet gestraft als ze niets doen. Eigenlijk voelt niemand zich echt verantwoordelijk. Sommige onderzoekers vergelijken zo’n situatie met het bystander effect - dat in een noodsituatie niemand iets doet, omdat iedereen naar elkaar staat te kijken wat er moet gebeuren. Een vergadering is net zoiets, maar dan zittend.

Lees meer: http://www.nrcq.nl/2014/11/14/vergaderen-is-zinloos-overtuig-zo-je-baas

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 237 gasten en geen leden online