VVD Amsterdam: grijp in bij financieel project

VVD Amsterdam maakt zich grote zorgen over het ict-project ‘Amsterdams Financieel Systeem’ (AFS). Uit een voortgangsrapportage komt volgens de coalitiepartij van de gemeente een alarmerend beeld naar voren: kosten worden met miljoenen overschreden, het JD-Edwards-project, met Capgemini als implementator, wordt slecht aangestuurd en het kent grote toekomstige risico's. Onduidelijk is bijvoorbeeld of op 1 januari de salarissen kunnen worden uitbetaald. De VVD vraagt om onmiddellijk ingrijpen en overweegt aanstaande woensdag tijdens de raadsvergadering hiervoor een motie in te dienen.

 

AFS loopt al sinds 2012 met als doel om in 2015 alle Amsterdamse gemeentelijke organisaties en stadsdelen met één basissysteem te laten werken. AFS bestaat uit het pakket JD Edward Oneworld van Oracle, aangevuld met functionaliteit die door Capgemini is ontwikkeld voor de gemeentemarkt. Laatstgenoemde automatiseerder is aangetrokken om AFS te leveren en te onderhouden.
Het omvangrijke programma bevindt zich in een afrondende fase. Vanaf 1 januari 2015 vinden nog zeven implementaties plaats. De laatste implementatie van de Dienst Werk en Inkomen staat gepland op 1 juli 2015. Dan zijn alle 31 administraties van de verschillende diensten en stadsdelen op AFS overgebracht.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/5200191/1276992/vvd-amsterdam-grijp-in-bij-financieel-project.html#ixzz3K0uOlMna


Afdrukken   E-mailadres