ICT samenwerkingsverband GovUnited houdt er mee op

Het samenwerkingsverband GoUnited stopt ermee in oktober 2016. De zich dan aandienende nieuwe aanbesteding van een gezamenlijke front- en midofficesuite voor gemeenten komt er niet. De deelnemende gemeenten pakken de samenwerking liever regionaal op.


Roerig bestaan

GovUnited is een samenwerkingsverband van (nu nog) 15 gemeenten die verspreid zijn over Nederland. Uitgangspunt voor het verband was steeds gezamenlijke aanbesteding en regie over de ontwikkeling van moderne gemeentelijke software. Het verband heeft de afgelopen acht jaar een roerig bestaan geleid waarin de grenzen van de gezamenlijkheid in gemeentelijke ICT (en het zaakgericht werken) zijn verkend. Eerst onder de vleugels van ICTU (BZK) en leverancier Logica, de laatste twee jaar als zelfstandige stichting, met leverancier Green Valley.

Liever regionaal
Geld en afstanden blijken twee factoren te zijn die nu meespelen. GovUnited-gemeenten zien momenteel meer in ' beleidsvrijheid om eventueel in regionale setting nadere besluitvorming in te leiden in plaats van zich te verbinden aan een nieuwe contractperiode via GovUnited', aldus het persbericht. Daarbij is de kern van het GovUnited-systeem - het zogeheten zaaksysteem - op de softwaremarkt ook een stuk goedkoper geworden, zodat met een moeizame gezamenlijke landelijke aanbesteding minder kosten zijn te besparen.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/ict-samenwerkingsverband-govunited-houdt-ermee-op.9456219.lynkx


Afdrukken   E-mailadres