IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Digicommissaris Bas Eenhoorn: "Ik heb altijd leuke dingen mogen doen"

Hij zit er pas sinds 1 augustus en zijn staf van vijftien mensen is geworven en nog maar net aan de slag. De parlementaire onderzoekscommissie ICT-projecten maakt kanttekening bij zijn kansen om zonder doorzettingsmacht een generieke digitale infrastructuur voor de e-overheid tot stand te brengen en zijn werkveld werd vorig jaar in een rapport omschreven als pupillenvoetbal zonder regie en samenhang. Welkom in de wereld van Digicommissaris Bas Eenhoorn.

 

De Digicommissaris is nog op zoek naar geschikte huisvesting en ondertussen tijdelijk gehuisvest in de kantoorkolos van het ministerie van BZK. Op de achttiende verdieping sleutelt Bas Eenhoorn aan het ‘Digiprogramma’, zijn marsroute naar het realiseren van de digitale overheid, waarvan hij de contouren begin 2015 wil presenteren.

Leuk, zoveel aanmoedigingen van de buitenwereld?

“Ik zie dit niet als iets wat vervelend is. Ik heb nooit een opdracht gehad waarvan van tevoren werd gezegd: ha joh, wat gezellig, da’s makkelijk. Bij alle klussen die ik in mijn leven heb gehad moest er altijd wat gebeuren of worden opgelost.” Met lichte ironie: “Ik ben vier keer achter elkaar waarnemend burgemeester geweest omdat er wat te doen was, verstoorde verhoudingen en zo, dus ik heb altijd leuke dingen mogen doen… Deze opdracht is eigenlijk de kroon op wat ik tot nu toe heb gedaan. Kijk, als je met macht wordt bekleed en je krijgt een zak vol geld, dan is het allemaal niet moeilijk, dat weet ik. Hier moet je juist overtuigen, iedereen over zijn eigen schaduw heen laten springen.”

Lees meer: http://ibestuur.nl/magazine/digicommissaris-bas-eenhoorn-ik-heb-altijd-leuke-dingen-mogen-doen

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.