IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Sneller herbestemmen aub

Hoe kan het in 2015 sneller gaan met herbestemmen? Een mooie vraag van de redactie van Cobouw met de jaarwisseling in het verschiet. Moet het eigenlijk wel sneller?, was mijn eerste gedachte. En daarna: voor snelheid heb je ruimte nodig. Niet een smal en bochtig weggetje, maar graag een brede snelweg op weg naar bestemming. Nu is 2015 uitgeroepen tot het Jaar van de Ruimte. Komt dat even goed uit!


Ja, natuurlijk moet het sneller. Leegstand groeit op ongeveer alle fronten: kantoren, winkels, kerken, en erfgoed. Dus het herbestemmingspotentieel wordt alleen maar groter. En tegelijk zien partijen hun kans schoon om in een ietwat aantrekkende economie hun verpieterde grondpercelen aan de man te brengen, zodat er weer nieuwbouw gepleegd kan worden. Alle reden dus om vaart te maken met herbestemming. En als jouw kantoor al 6 jaar leeggestaan heeft dan wil je wel. 2015 is het jaar om vaart te maken met herbestemmen. Vooruit met de geit!

Kannibaliseren?

Gaat het te snel? Ja, herbestemmen gaat soms te snel. Het gros van de herbestemmingen komt uit op hotels, studentenhuisvesting, broedplaatsen of flexkantoren. Met stevige investeringen die vaak een behoorlijke exploitatieperiode vragen. In eerste opzet succesvol. Is het snel succes of blijft het op langere termijn ook goed draaien? Gaan herbestemmingen elkaar kannibaliseren? Ook op de herbestemmingsmarkt kan overproductie ontstaan. Nu al merken monumenteigenaren de concurrentie van extreem goedkope huisvesting. Het is in 2015 tijd voor flexibel herbestemmen en adaptief (ver)bouwen. Zorg dat een gebouw makkelijk een 2e en 3e leven aankan zonder eerst tot puin te moeten worden vergruisd.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/12/31/column-gerben-van-dijk-sneller-herbestemmen-aub

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.