IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ICT-probleem nekt online inburgeringssysteem

Cursisten kunnen sinds november 2014 niet vanuit het buitenland een online inburgeringsexamen afleggen. Dat komt door problemen met de beveiligde verbindingen tussen diplomatieke posten in het buitenland (ambassades) en de server in Nederland. Het was een maand lang helemaal niet mogelijk om het basisexamen vanuit het buitenland te doen. Als noodoplossing worden de examens offline uitgevoerd op laptops van de ambassades.

 

Dat schrijft minister Asscher van sociale zaken en werkgelegenheid, in een brief aan de Tweede Kamer. Zijn ministerie is verantwoordelijk voor het inburgeringsexamen en reageert op Kamervragen. Asscher: 'Bij de implementatie van het basisexamen inburgering in het buitenland is geconstateerd dat er in de (zwaar beveiligde) technische verbindingen tussen de diplomatieke posten en de server in Nederland dusdanige vertragingen optraden, dat er niet op een adequate wijze examens konden worden afgenomen.'
Een woordvoerder reageert op vragen van Computable dat er binnenkort nieuwe beveiligde verbindingen worden getest en het probleem 'zo snel mogelijk' moet zijn verholpen.
In de brief schrijft de minister dat gedupeerden gecompenseerd kunnen worden voor kosten die ze hebben gemaakt als gevolg van de storing. Het ministerie zal in individuele gevallen bekijken of er een schadevergoeding wordt uitgekeerd. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die al vliegtickets hadden geboekt naar steden met een Nederlandse diplomatieke post waar ze de online test zouden maken. Of cursisten die al betaald hebben voor een examen dat door de storing niet kon worden afgenomen.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/onderwijs/5214596/1277214/ictprobleem-nekt-online-inburgeringsexamen.html#ixzz3OAbon4W5

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.