IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Rijkswaterstaat gaat digitaal aanbesteden

Rijkswaterstaat stapt dit jaar volledig over op digitaal aanbesteden en inschrijven. Zodra de markt massaal eSigning omarmt, zal ook de analoge handtekening verdwijnen.


Het digitaal aanbesteden neemt een hoge vlucht, maar er heerst nog verwarring over de digitale handtekening. Veel bedrijven hebben inmiddels eHerkenning, maar het veiligheidsregime rond die digitale handtekening is niet hoog genoeg bij het offreren voor opdrachten van Rijkswaterstaat. Omdat de belangen rond de opdrachten zo groot zijn, is daarvoor veiligheidsniveau 4 met een PKI-certificaat (Public Key Infrastructure) vereist.

Beide processen zijn vastgesteld door het ministerie van Economische Zaken, maar eHerkenning voorziet niet in een geldige handtekening, maar maakt diensten veilig online herkenbaar. “Vergelijkbaar met de digi-d”.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2015/01/31/rijkswaterstaat-gaat-digitaal-aanbesteden

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.