IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Een overheid die er weer toe doet

Wil de gemeente een overheid zijn die ertoe doet, dan moet zij de regie durven nemen en niet zelf doen wat een ander beter kan. Maar uitbesteden vereist goed opdrachtgeverschap. Stichting De regisserende Gemeente begeleidt gemeenten bij verandertrajecten. Directeur Piet van Mourik: ‘Je moet als gemeente niet loslaten, maar anders vasthouden.’

Gemeentelijke organisaties kunnen een stuk slanker, vindt Piet van Mourik. Zijn stichting De regisserende Gemeente helpt ze het roer stevig in handen te nemen. Sturen en beslissen, dat moet de kerntaak zijn. Uitvoerende werkzaamheden kunnen beter worden belegd bij partijen die daarin zijn gespecialiseerd. Maar het uitbesteden van taken vereist goed opdrachtgeverschap. Een vaardigheid die je gelukkig kunt ontwikkelen. “Bedrijven moeten winst maken en denken primair vanuit hun commerciële rol”, zegt Van Mourik. “Dat is niet zo gek, maar een overheid die daar geen antwoord op heeft omdat ze zelf een heldere visie ontbeert, is overgeleverd aan bedrijven die gemeenten sturen in plaats van andersom. Overheden zouden de kennis moeten hebben die nodig is om een goede opdrachtgever te zijn.”

Lees meer: http://ibestuur.nl/partner-centric/een-overheid-die-er-weer-toe-doet

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 311 gasten en geen leden online