IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Gemeente laat kansen Social Media onbenut

Sociale media dragen bij aan betere dienstverlening, maar gemeenten benutten die kans vaak niet. Onderzoek van gemeente Nijmegen wijst uit dat het gebruik van gemeentelijke sociale media beperkt blijft. Amsterdams onderzoek maakt ondertussen duidelijk dat bewoners interactief contact erg op prijs stellen.

 

Amper gebruikt
Traditionele media zoals regionale kranten blijven in gemeente Nijmegen de belangrijkste kanalen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de stad, gemeenteraad en wijk. Van de Nijmegenaren gebruiken in totaal 77.000 bewoners sociale media, maar uit het media-onderzoek 2014, dat uitgevoerd is in opdracht van de gemeente, blijkt dat de verschillende sociale media-kanalen van de gemeente zelf amper gebruikt worden. Slechts een fractie van de circa 1600 ondervraagden bekijkt de gemeentepagina’s en de meesten daarvan kijken er een keer in de week of minder op. De ondervraagden stellen dat de gemeentelijke sociale media in Nijmegen niet bekend (genoeg) zijn. Het opvallendste resultaat is dat jongeren tussen de 18 en 35 jaar in Nijmegen sociale media juist erg belangrijk vinden. Zij noemen Facebook als belangrijkste bron om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de stad.
 

Onbekend
In totaal gebruikt 92 procent van de Nijmegenaren internet voor het opzoeken van informatie over de gemeente en 57 procent is actief op sociale media, waarbij Facebook het populairste medium is. De respondenten merkten op dat zij niet wisten dat de gemeente ook actief is op sociale media, terwijl een gedeelte wel een rol zou zien voor deze kanalen. Zo zou zo’n 36 procent graag over gemeentepolitiek geïnformeerd willen worden op Facebook.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociale-media-onderbenut

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 190 gasten en geen leden online