IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Waarom grote bedrijven niet kunnen innoveren

Corporates kunnen niet innoveren. Maar zetten ze het buiten de eigen muren, dan kunnen ze er toch van profiteren.
Entrepreneurship, Design Thinking, Lean Startup, Business Model Canvas en Intrapreneurship zijn de buzzwoorden in innovatieland. Ze dringen zelfs door tot binnen de dikke muren van gevestigde corporates. Die pogen de methodieken te implementeren in hun interne innovatiebeleid. Maar vele coachingstrajecten en goede bedoelingen ten spijt loopt dit keer op keer op weinig uit.

 

SLEUTEL TOT SUCCES
Is interne innovatie bij corporates daarmee gedoemd te mislukken? Gelukkig niet. Startupmethodes kunnen weliswaar niet 1-op-1 geïmplementeerd worden door corporates, maar ze bieden wél innovatiemogelijkheden. De sleutel tot succes ligt in het durven aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden.

TE WEINIG INNOVATIECHROMOSOMEN
Grote, stugge corporates lijken zelf niet in staat een flexibele innovatiemethodiek te implementeren. Toch zijn flexibiliteit en een grote corporate geen contradictio in terminis. Wie dieper in de materie duikt, ontdekt dat het DNA van het huidige corporate systeem gewoonweg te weinig interne innovatiechromosomen bevat. De wil om te innoveren is er wel degelijk, maar ze kunnen het niet (alleen). Om succesvol te innoveren moet je fouten durven én mogen maken. Dat kunnen corporates zich niet veroorloven. Zij worden op de kleinste onvolmaaktheid keihard afgerekend. Dit bepaalt in grote mate hoe managers hun medewerkers aansturen en beoordelen. Risico nemen wordt afgeremd in plaats van gestimuleerd. Daarom wordt binnen gevestigde corporates collectief op safe gespeeld. Iedereen die ooit een paar jaar bij een corporate heeft gewerkt, zal de logische vanzelfsprekendheid daarvan inzien.

Lees meer: http://www.mt.nl/332/87691/business/waarom-grote-bedrijven-niet-kunnen-innoveren-en-hoe-het-ze-toch-lukt.html

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 143 gasten en geen leden online