IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Opstelten betaalde consultant 1,3 miljoen

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een ICT-consultant over een periode van twee jaar 1,3 miljoen euro betaald om grote automatiseringsproblemen bij de Nationale Politie op te lossen. Dat meldt zaterdag NRC Handelsblad, dat een beroep heeft gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur.
Volgens de krant werden geen offertes aangevraagd bij andere consultants en werd de maximaal toegestane beloning ruimschoots overschreden.

 

De ICT-problemen waren zo urgent dat minister Ivo Opstelten toestemming gaf van de regels over beloning en inhuur af te wijken, aldus de NRC. De consultant, Jo van den Hanenberg, schreef voor zijn aanstelling als troubleshooter een kritisch rapport over de ICT-afdeling van de politie.

Verlenging op verlenging
Het was de bedoeling dat Van den Hanenberg vanaf mei 2012 maximaal zes maanden voor het ministerie zou werken. Maar het contract werd op gezag van Opstelten verschillende keren verlengd, tot mei 2014.

Lees meer: http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3870242/2015/02/21/Opstelten-betaalde-consultant-1-3-miljoen.dhtml

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 205 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.