IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ICT debacle kost ziekenhuis 24 miljoen

De schade die het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft geleden door de mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier is opgelopen tot ruim 24 miljoen euro. Maar vanwege een afspraak in het contract met de leverancier hoeft het Bossche ziekenhuis niet te rekenen op meer dan 1,5 miljoen euro schadevergoeding.

 

In totaal vier ziekenhuizen ruziën met het Portugese softwarebedrijf Alert over de mislukking van het softwareproject. Het gaat behalve het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Bernhoven in Uden en het Atrium MC in Zuid-Limburg. 

Een woordvoerster van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vertelde vandaag dat de feitelijke schade is berekend. Het gaat bijvoorbeeld om noodoplossingen zoals opslag van dossiers en extra personeelskosten (bodes). Het ziekenhuis zegt dat het schadebedrag niet meer stijgt en is opgevangen. Het bedrag is als verlies meegenomen in de jaarrekening.

Lees meer: http://www.informatie.nl/Nieuws/2015/ICT-debacle_kost_ziekenhuis_24_miljoen.aspx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 156 gasten en geen leden online