Leidse ambtenaren leggen zich 'moedeloos' neer bij slechte staat ict

Trage computers die vastlopen en waarop e-mailen of surfen onmogelijk is. ChristenUnie en de VVD tekenen al maandelang 'veel' klachten van ambtenaren op.

,,Dat de rijksoverheid een deel van haar ICT-projecten niet op orde heeft, waardoor onnodig belastinggeld wordt verspild, is een feit.” 

 

Zo begint het rapport van het parlementaire onderzoek naar ICT en overheid dat eind vorig jaar onomwonden concludeerde dat het een chaos is bij de overheid. Onder leiding van Ton Elias (VVD) en met de Leidse politieke nestor Paul van Meenen (D66) in zijn kielzog verscheen de kloeke studie over het ongelukkige huwelijk tussen computers en ambtenaren.

Verouderd

Die relatie is niet voorbehouden aan de landelijke overheid. Ook in Leiden werken veel ambtenaren met toetsenbord en beeldscherm. Dus wilde Maurice Hoogeveen (VVD) weten hoe dat met de Leidse ICT zit. Voorafgaand aan de vergadering van de commissie Werk en Middelen op 5 maart waarin het onderwerp op de agenda staat, stelde hij samen met Mart Keuning en Pieter Krol (beide ChristenUnie) vragen over de Leidse computers. Het drietal had een en ander gehoord vanuit de ambtelijke organisatie.  

Wat blijkt? Browsers zijn verouderd, apparatuur is te traag, computers lopen regelmatig vast, vitale  functies (surfen en e-mailen) zijn onbruikbaar. Medewerkers leggen zich volgens beide partijen moedeloos bij de problemen neer.

Lees meer: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/ldpolitieklive/article27320514.ece/Leidse-ambtenaren-leggen-zich-moedeloos-neer-bij-slechte-staat-ict


Afdrukken   E-mailadres