Softwarespecialist steunt gedupeerde Capgemini klant met miljoenenclaim

De rechtszaak zal in mei beginnen, en de inzet is hoog. Software-ondernemer Kenneth Berkleef eist € 43 miljoen schadevergoeding van Capgemini wegens het frustreren van een wereldwijde sportsoftware-uitvinding.
Berkleef, die zijn verhaal al eens in Quote deed, krijgt nu bijval van de onafhankelijke it-consultant Jaap van Belkum. De IT-adviseur publiceert later vandaag in Computable een vernietigend rapport over de fnuikende wijze waarop Capgemini te werk ging. Van Belkum stelt na bestudering van het dossier vast dat Capgemini ’tientallen belangrijke tot cruciale missers’ heeft gemaakt.

 

Berkleef ontwikkelde samen met oud-voetballer Frank Rijkaard een softwarepakket waarmee honderden sportclubs makkelijker inzicht konden krijgen in de prestaties van hun topsporters. Berkleef strijdt al sinds 2010 tegen Capgemini, nadat zijn bedrijf Equihold, dat het systeem ontwikkelde, failliet ging als gevolg van it-falen.


‘Capgemini heeft er een zooitje van gemaakt. Ik had contracten met onder meer FC Barcelona, PSV en enkele bonden en had zo de toegang tot duizenden sportclubs die gebruik konden maken van het systeem, maar Capgemini, die de software voor ons ontwikkelde, frustreerde het dusdanig dat we de grootschalige marktintroductie moesten afblazen’, zei hij eerder tegen Quote.

Lees meer: http://www.quotenet.nl/Nieuws/Softwarespecialist-steunt-gedupeerde-Capgemini-klant-met-miljoenenclaim-147466


Afdrukken   E-mailadres