Grote ICT strop UMCG

De invoering van een nieuw computersysteem en Elektronisch Patiëntendossier (EPD) voor het UMC Groningen en Erasmus MC Rotterdam is mislukt. Het UMCG lijdt een strop van 5 miljoen euro.

 

Het UMCG en Erasmus hebben besloten de samenwerking met leverancier Siemens te beëindigen. Siemens kon niet leveren wat beloofd was. De tientallen betrokken medewerkers bij het UMCG zijn hierover maandag geïnformeerd.

Het Erasmus MC en UMCG besloten begin vorig jaar na een langdurige Europese aanbesteding om samen in zee te gaan met Siemens voor dit omvangrijke project. In het UMCG alleen al werden complete afdelingen ingericht en tientallen medewerkers ingeschakeld en geschoold.

Het computersysteem van het universitaire ziekenhuis kraakte en piepte de laatste jaren en het was hard nodig alle verschillende patiëntsystemen aan elkaar te koppelen. Voor leverancier Siemens werd ook gekozen omdat het UMCG op meerdere gebieden samenwerkt met het Duitse concern.

Volgens de raden van bestuur van beide ziekenhuizen was vorig voorjaar niet bekend dat het betrokken bedrijfsonderdeel Siemens Health Services in de zomer verkocht werd aan het Amerikaanse bedrijf Cerner. Daarmee werd onzeker hoe het EPD van Siemens zich verder zou ontwikkelen. ,,Bovendien bleek de afgelopen tijd enkele keren dat bepaalde onderdelen van het systeem niet op tijd geleverd werden'', zegt de UMCG-woordvoerder.

Lees meer: http://www.dvhn.nl/nieuws/grote-ict-strop-umcg-12328453.html


Afdrukken   E-mailadres