IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Rijk niet op tijd klaar met Windows XP

Het lukt het Rijk niet om alle pc’s die onder Windows XP draaien, voor 8 april te migreren. Ook bij Windows Server 2003 haalt het Rijk de deadline niet. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties desgevraagd.

 

Microsoft staakte de ondersteuning van Windows XP op 8 april 2014. Hoewel dat ruim van tevoren bekend was, slaagden tal van organisaties er niet in om tijdig over te stappen op een ander besturingssysteem. Het Rijk was één van die organisaties; ergens tussen de 34.000 en 40.000 pc’s bij de Rijksoverheid konden niet tijdig gemigreerd worden. Dat dwong de overheid tot het sluiten van een bijzondere ondersteuningsovereenkomst met Microsoft. Daarmee was 2,48 miljoen euro gemoeid.

De ondersteuningsovereenkomst loopt op 8 april aanstaande af. Nu al is duidelijk dat dan nog niet alle Windows XP-machines bij het Rijk verlost zullen zijn van het gedateerde besturingssysteem. Voor ongeveer 5000 werkplekken moet de migratie dan nog geregeld worden.

Lees meer:  http://www.informatie.nl/Nieuws/2015/Rijk_niet_op_tijd_klaar_met_Windows_XP_en_Windows_Server_2003.aspx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.