Gebruik je vakcollega als inspiratiebron

Teammanager Cathelijne stuurt een team Inkoop aan van een groot bedrijf in de voedselsector. Door goed in te spelen op trends in de markt, is het bedrijf de laatste tijd flink groeiende. Dat geeft intern uiteraard veel energie. Het is fijn om onderdeel te zijn van een succesvol bedrijf. Minder positief is de toegenomen werkdruk. Het bedrijf zal een aantal organisatorische veranderingen moeten doorvoeren om de groei aan te kunnen.

Ook de afdeling Inkoop moet haar werkwijze onder de loep nemen. Cathelijne vindt het belangrijk om het nieuwe plan te maken met haar team en collega’s uit afdelingen waar haar team direct mee te maken heeft. Zij organiseert een brainstormsessie en vraagt mij deze sessie te begeleiden.

Gebruik je vakcollega als inspiratiebron: 7 tips
In de voorbereiding van de sessie komen we op de vraag hoe andere inkoopafdelingen van vergelijkbare organisaties omgaan met een verandering in werkdruk door een snelle groei van de organisatie. Al snel komt een organisatie ter sprake die eveneens enorm groeit, maar niet in dezelfde markt opereert. We bedenken dat de afdeling Inkoop van dat bedrijf een mooie inspiratiebron kan zijn tijdens onze brainstormsessie.

Lees meer: http://www.intermediair.nl/carriere/werk-en-leven/collegas-en-bazen/Gebruik-je-vakcollega-als-inspiratiebron


Afdrukken   E-mailadres