IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Wie wil er nog bouwen voor Rijkswaterstaat?

De bouwers die grote infrastructuurprojecten uitvoeren voor Rijkswaterstaat zijn boos. Ze zijn ontevreden over hun opdrachtgever. De projecten zijn te groot, te risicovol en de samenwerking met Rijkswaterstaat gaat te stroef. Ballast Nedam en Strukton lijden onder zware tegenvallers bij de verbreding van de A15 bij Rotterdam en de ondertunneling van de A2 in Maastricht.

 

En wat als de volgende klus jóu nekt? Wie schrijft zich nog in voor grote projecten van Rijkswaterstaat? BAM-topman Rob van Wingerden:

Vijf kritiekpunten van de bouwers:

1. De projecten zijn te groot

Projecten die meer dan een half miljard euro kosten, zijn moeilijk beheersbaar. Ze vragen zo veel coördinatie dat dit op zichzelf een risico wordt. Rijkswaterstaat moet zuinig zijn met megaprojecten, vindt Joep Rats van brancheorganisatie Bouwend Nederland. Dat wil de dienst wel, maar projecten zijn vaak moeilijk op te knippen.

Lees meer: http://www.nrcq.nl/2015/06/09/wie-wil-er-nog-bouwen-voor-rijkswaterstaat

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 132 gasten en geen leden online