IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Samenwerken lastigste deel van PPS

De samenwerking in publiek-privatesamenwerking (pps) gaat niet automatisch van een leien dakje. “Vergelijk het pps-project als de zorg voor een kind van gescheiden ouders waarover je vanuit twee verschillende culturen duidelijke afspraken moet maken.”


In de loop der jaren zijn meer dan honderd pps-contracten afgesloten, waaronder de Coentunnel, de ministeries van Financiën en VROM, de Kromhoutkazerne en diverse belastingkantoren. Vooral de samenwerking verloopt in de praktijk regelmatig stroef, omdat niet altijd duidelijk is hoe om te gaan met potentiële conflicten, dilemma’s en interpretatieverschillen. Ook lukt het lang niet altijd om kritisch te evalueren en geleerde lessen toe te passen.

Met de oprichting van ‘Professionals in PPS’ legden 23 partijen, waaronder alle rijksopdrachtgevers en alle grote bouwers, vandaag de intentie vast om de cultuur van samenwerking verder te ontwikkelen. Het kostte André Salomonson van Resetmanagement, in samenwerking met PPS Netwerk, bijna twee jaar om een werkbare vorm te vinden voor alle partijen.

Als geen ander weet hij inmiddels dat gevoeligheden altijd op de loer liggen, maar met engelengeduld en een flinke portie overredingskracht ligt er nu een basisstuk voor een leerplatform met alle handtekeningen. De ambities zijn bewust niet al te hoog ingestoken, zodat de lat stapsgewijs steeds een stukje hoger kan komen te liggen. Zo ziet Salomonson de alliantie van A2-Hooggelegen als succesvolle vorm van pps.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/aanbesteden/2015/07/03/samenwerken-lastigste-deel-van-pps

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 253 gasten en geen leden online